Головна Новини Світові ринки Перспективи експорту до Катару

Перспективи експорту до Катару

На думку Ольги Трофімцевої, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України в 2019 році, Україна може експортувати до Катару продукції АПК набагато більше, ніж на суму $48,5 млн – саме такий обсяг українського агроекспорту було зафіксовано до цієї країни торік, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agri-gator.com.ua.

“Країни Перської затоки є імпортозалежними з точки зору продовольства. В цьому контексті ринок Катару є надзвичайно цікавим фокусним регіоном для експорту української аграрної та продовольчої продукції. Українські виробники недостатньо приділяють увагу регіону Перської затоки та країні Катар в своїй двосторонній, в тому числі, економічній та торговій діяльності. Якщо говорити про торгівлю, то це завжди є важливою частиною наших економічних стосунків з такими країнами, як Катар”, – заявляє експерт.

Найбільшими покупцями української продукції АПК в регіоні залишаються Саудівська Аравія та Арабські Емірати.

“Нам потрібно об’єднувати зусилля агровиробників, створювати кооперації або приєднуватись до діючих асоціацій, зокрема, таких як Українська плодоовочева асоціація (УПОА), яка багато працює в напрямку розширення ринків збуту для українських виробників в країнах Перської затоки”, – наголошує спеціаліст.

Перегляди: 0