Головна Новини Світові ринки Чому важливо не обмежувати транспортування насіння у світі

Чому важливо не обмежувати транспортування насіння у світі

Всесвітня насіннєва федерація (ISF) звернулась до урядів різних країн з проханням сприяти міжнародному руху насіння та не застосовувати обмежувальних заходів. Адже в умовах поширення коронавірусу довгострокова стабільність у світі базується на декількох стовпах, одним із яких є продовольча безпека, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

“Насіння – вихідна точка харчової системи. Фермери повсюдно залежать від доступу до якісного насіння для вирощування здорових культур. Насіння – це сільськогосподарський продукт, що торгується в усьому світі, за останні 15-20 років міжнародна торгівля насінням зросла в десятки разів. Тому необмежений міжнародний рух насіння є критичним для забезпечення продовольчої безпеки”, – пояснюють в організації.

У федерації підкреслюють, через погану виживаність коронавірусів на поверхнях існує ймовірність дуже низького ризику розповсюдження з продуктів або упаковок, які постачаються протягом кількох днів або тижнів при температурі навколишнього середовища.

Перегляди: 7