Головна Новини Світові ринки Через коронавірус обмежено судноплавство на Дунаї

Через коронавірус обмежено судноплавство на Дунаї

Міністерство інфраструктури України отримало лист Дунайської Комісії через Посольство України в Угорщині щодо обмежень судноплавства на Дунаї, пов’язаних із заходами, спрямованими на боротьбу із розповсюдженням коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на mtu.gov.ua.

У листі таке:

1) На території Угорщини на водному шляху р. Дунай та його судноплавних притоках в портах та на причалах забороняється здійснювати причалювання, швартуватися та ставати на якірну стоянку з 24:00 14 березня 2020 року до подальших вказівок:

– пасажирським суднам з каютами;

– вантажним суднам, які не мають наміру здійснювати завантаження/розвантаження або перевантаження вантажу.

При цьому, вантажним суднам дозволяється здійснювати плавання в транзитному режимі та використовувати якірні стоянки на водному шляху р. Дунай та його судноплавних притоках в портах та на причалах, тільки при дотриманні режиму роботи екіпажу суден, при цьому висадка на берег екіпажу теж заборонена.

2) Для можливості захисту від коронавірусу на території Республіки Сербія компетентними органами країни тимчасово заборонено в’їзд особам, які прибувають з країн або районів з високим ступенем розповсюдження захворювання CОVID-19, а також країн, в яких почалася епідемія, а саме: провінції Хубей, в КНР, місто Дегу і провінція Гьонгсангбук-до (Північний Гьонгсан) в Республіці Південна Корея, кантон Тессін в Швейцарській Конфедерації, Італійська Республіка і Ісламська Республіка Іран, або їх в’їзд і свобода будуть тимчасово обмежені.

На території Республіки Сербії прикордонні переходи водного шляху р. Дунай (Апатин, Нови Сад, Белград, Голубац, Дони Милановац, Текийя, Кладово и Канийжа) будуть тимчасово зачинені.

На прикордонних переходах території Республіки Сербія водного шляху р. Дунай (Бездан, Велико Градиште і Прахово) капітаном порту та прикордонною службою буде виконуватись контроль членів екіпажу та пасажирів, які прибули з країн з високим ступенем розповсюдження коронавірусу.

Ці засоби не застосовуються до учасників перевезень вантажів і до осіб, які отримали від Міністерства охорони здоров’я дозвіл на в’їзд до Республіки Сербія.

3) На водному шляху р. Дунай (Австрія) від 2223,1 до 1872,7 річкового кілометру для пасажирських суден в усіх напрямках частково призупинено судноплавство з 16 березня 2020 року 00:00 год до 22 березня 2020 року 20:00 год.

Перегляди: 0