Головна Новини Світові ринки Протягом року світовий молочний ринок зазнає трьох тенденцій

Протягом року світовий молочний ринок зазнає трьох тенденцій

Молочна галузь у світі наразі перебуває в незнайомій для неї ситуації. Очікується, що протягом наступних 12 місяців галузь зазнає трьох хвиль руху ринку, перш ніж повернеться до “нового” нормального рівня. Про це йдеться в оновленому звіті RaboResearch, присвяченому тому, як переробка і розподіл у ланцюжку поставок продуктів харчування реагують на зміни попиту через коронавірус.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на infagro.com.ua.

Перша хвиля позначиться сплеском внутрішнього попиту на молочні продукти, викликаного панічними покупками протягом першого місяця за зниження мобільності.

Друга хвиля – це приглушений попит в роздрібі і збільшення матеріально-технічних і фінансових проблем. Очікується, що споживачі відвідуватимуть магазини за необхідності, а не для того, щоб робити великі покупки.

Зниження продажів у сфері громадського харчування, сезонний пік виробництва молока в Північній півкулі і суттєве уповільнення світової торгівлі сприятиме зростанню рівня запасів, як порівняти з попереднім роком, тиснучи на зниження цін на молочні товари, а, отже, ціну сировини для фермерів.

Крім того, очікується, що обсяг переробки, доступність сховищ і умови кредитування погіршуватимуться, якщо не буде державної допомоги.

Третя хвиля, більш довгострокова, включає ймовірну глобальну рецесію і серед інших чинників – масштабну втрату доходів і заощаджень, що може тримати ціни на молочні продукти і на фермерське молоко під тиском до 2021 року.

Глибока рецесія може призвести до активнішого споживання молочних продуктів, оскільки для все більшої кількості людей важлива економічна доступність.

Фермерські господарства потенційно можуть зіткнутися з обмеженою пропозицією кормових добавок та інших продуктів, пов’язаних з ветеринарним лікуванням через виробничі проблеми в Китаї, який є великим виробником цієї продукції. Також це може вплинути на якість і кількість корму, що може уповільнити зростання виробництва молока і підвищити собівартість його виробництва.

Перегляди: 0