Головна Новини Світові ринки Змінилася трійка найбільших імпортерів української сої

Змінилася трійка найбільших імпортерів української сої

Найбільшим імпортером української сої залишається Туреччина, на другому місці опинилася Болгарія, третє – вперше посіла Греція. Протягом І кварталу 2020 року Україна експортувала понад 630 тис. тонн соєвих бобів на суму $217,4 млн, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Так, найбільшим імпортером цієї продукції з України, як і в попередні роки, залишається Туреччина, втім, якщо у 2019 році її частка в обсягах закупівель становила понад 36%, то у І кварталі цього року скоротилася до 25,5%. Протягом січня-березня ця країна закупила вітчизняних соєвих бобів на суму $55,448 млн.

На другому місці – Болгарія з часткою 23% і сумою закупівель $49,838 млн. Вона витіснила з цієї позиції Єгипет, який, як і Туреччина, протягом багатьох років був у трійці найбільших імпортерів української сої.

Третє місце за обсягами закупівель вітчизняної сої вперше посіла Греція. Її частка в українському експорті цієї продукції становить 9,7%, а сума закупівель – понад $21 млн.

За підсумками 2019 року до трійки найбільших імпортерів вітчизняної сої входили Туреччина (36%), Єгипет (19%) і Болгарія (11,8%).

Перегляди: 1