Головна Новини Світові ринки Цього року в замороженої ягоди менше ризиків

Цього року в замороженої ягоди менше ризиків

Якщо будуть проблеми зі свіжими ягодами, то не виключено, що в цьому році виробники почнуть заморожувати і лохину. Як заявив Тарас Баштанник, директор компанії “Українська ягода”, прогноз по ринку заморожених ягід більш оптимістичний: якщо навіть карантин триватиме, то у замороженої продукції менше ризиків, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

Незважаючи на пандемію коронавірусу, українські виробники ягоди в цьому сезоні таки сподіваються на експорт лохини в свіжому вигляді і в цілому заморожених ягід. “На зовнішні ринки зі свіжої ягоди експортується тільки лохина. Головні ринки – Нідерланди і Великобританія, а також Білорусь. Наші очікування, що ягода буде експортуватися. Інше питання, якщо всі основні країни постачальники лохини впораються із завданнями і знайдуть людей для збору ягоди, зберуть, а ринки споживання впадуть, тоді буде проблема”, – зазначив Тарас Баштанник.

За його словами, внутрішній ринок свіжих ягід залежатиме від того, чи відкриються ринки до початку сезону реалізації.

На думку Андрія Ярмака, економіста інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), якщо в країнах з великим виробництвом ягід до початку сезону не будуть відкриті канали збуту, то заморожувачі ягід матимуть дуже велику кількість сировини. Питання тільки в тому – чи будуть у них гроші щоб закупити цю сировину. У багатьох країнах доступ до кредитних ресурсів ускладнився або практично втрачено.

Перегляди: 0