Головна Новини Світові ринки Що відбувається з експортом кукурудзи

Що відбувається з експортом кукурудзи

За даними Refinitiv Agriculture, експортні котирування на українську кукурудзу знижуються внаслідок ослаблення зовнішнього попиту і посилення конкуренції серед основних постачальників. Разом з тим цінові пропозиції кукурудзи знаходяться на досить високому рівні і визначаються високими закупівельними цінами на базисі СРТ-порт.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua, українські трейдери відзначають слабкий інтерес покупців до закупівель кукурудзи і вказують на більш привабливі пропозиції поставки кукурудзи з Аргентини і США. Поява на ринку кукурудзи з Південної Америки і зниження цін утримує операторів ринку від активної торгівлі.

Закупівельні ціни на кукурудзу, пропоновані експортерами на базисі СРТ-порт, не приваблюють виробників. Вони притримують запаси, сподіваючись усе ще продати їх за вищою ціною. В результаті пропозиція кукурудзи на ринку помітно знизилася.

Однією з причин утримання високої ціни фермерами може бути вичерпання запасів кукурудзи в Україні. За повідомленням одного з операторів ринку, запаси кукурудзи вже вичерпалися в багатьох регіонах країни. У той же час статистика свідчить про достатні її запаси.

Перегляди: 0