Головна Новини Світові ринки Прогноз щодо експортних цін на кукурудзу та соняшник – середньооптимістичний

Прогноз щодо експортних цін на кукурудзу та соняшник – середньооптимістичний

Падіння цін на нафту протримає зниженими ціни на кукурудзу та соняшник на світовому ринку до осені. Так вважає власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на strana.ua.

“Ситуація з нафтою вдарила, у першу чергу, по культурам, які прив’язані до виробництва біоетанолу. І для нас це ключові експортні позиції – кукурудза та соняшник. Є різні сценарії щодо подальшого розвитку подій. В оптимістичний нині ніхто не вірить. Середньооптимістичний – ціни почнуть вирівнюватись до четвертого кварталу цього року, песимістичний – ціна буде мінус 10-15%. Нині залежить, яку підтримку надасть уряд США виробникам біоетанолу”, – каже експерт.

За його словами, ціна соняшнику сильно залежить від позицій великих гравців. Зараз Китай закупив в резерви мільйон тонн сої, що може підтримати ціни на соняшник. А по пшениці очікується зростання ціни до 10%. Росія вирішила обмежити експорт твердих зернових, що не пройде для ринку непоміченим. Хороший урожай очікується в Австралії, але на загальну ситуацію він не сильно вплине.

Перегляди: 0