Головна Новини Світові ринки ЄС суттєво обмежить використання пестицидів

ЄС суттєво обмежить використання пестицидів

За даними Reuters, Єврокомісія розробила проєкт документа, на підставі якого зобов’яже країни, що входять до ЄС, до 2030 року вдвічі скоротити обсяги використання хімічних пестицидів. Організація з органічних продуктів харчування і сільського господарства (IFOAM) також наполягає на більш амбітних цілях – скорочення на 80% синтетичних пестицидів до 2030 року і повна відмова від них до 2035 року.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Таке рішення було прийнято для запобігання загибелі бджіл і вже викликало критику серед аграріїв, які вважають, що відмова від хімічної обробки культур негативно позначиться на врожайності сільгоспкультур. Втім, представники Єврокомісії не пояснили, яким чином буде впроваджуватись запропонована ними програма.

Як зазначається, обробка посівів пестицидами провокує масову загибель бджіл. Така тенденція ставить під загрозу 76% виробництва продовольства в Європі, яке залежить від запилення. За даними Європейського управління з безпеки харчових продуктів, бджолярі в Західній Європі регулярно повідомляють про зниження чисельності бджіл.

Перегляди: 1