Головна Новини Світові ринки Названо сильного конкурента української кукурудзи на ринку Єгипту

Названо сильного конкурента української кукурудзи на ринку Єгипту

Refinitiv Agriculture інформує про те, що низькі ставки фрахту і ціни на південноамериканську кукурудзу створюють сильну конкуренцію для української кукурудзи на ринку Єгипту.

За інформацією операторів українського ринку, протягом травня-червня ціни пропозицій з постачання кукурудзи в Єгипет з Південної Америки були на 5−10 $/тонна нижче, ніж для українського товару”, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Основними постачальниками кукурудзи в Єгипет є країни Південної Америки (Аргентина і Бразилія) і Чорноморського регіону, включаючи Україну і Румунію. З початку поточного сезону за період жовтень 2019 року – травень 2020 року Україна поставила в Єгипет понад 2,4 млн тонн кукурудзи, що становить 36% загального імпорту. Для порівняння, у минулому сезоні 2018/19 року частка української кукурудзи на ринку Єгипту склала 32%.

Водночас, сумарна частка поставок південноамериканської кукурудзи на єгипетському ринку в поточному сезоні досягає поки 41%, але може вирости. Починаючи з березня цього року поставки кукурудзи з України в Єгипет почали знижуватися, тоді як Аргентина нарощує відвантаження. З липня можуть збільшитися поставки кукурудзи з Бразилії.

Перегляди: 1