Головна Новини Світові ринки Чи вигідно Україні забороняти використання хлорпірифосу

Чи вигідно Україні забороняти використання хлорпірифосу

Як заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, торговий представник України Тарас Качка, рішення про введення в Україні заборони на хлорпірифос і хлорпірифос-метил політично прийнято.

“У світі назріває досить агресивна політика щодо засобів захисту рослин, хімічної продукції. І тому очевидно, що Україні також потрібно мати свідому політику, яка відштовхується від того, що для нас головне. А головне для нас, центр для нас – ринок зернових і продукція, яку ми виробляємо. Тому в принципі ми повинні відштовхуватися від інтересів, власне, аграріїв, а не від інтересів компаній, які пропонують засоби захисту рослин”, – цитує слова Тараса Качки “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Він додає: “Дискусія в Європейському Союзі щодо хлорпірифосу – це дискусія між двома галузями бізнесу – хімічною та аграрною, а також сферою охорони здоров’я. У нашому випадку очевидний інтерес на боці виробників зернових. І ось тут питання полягає в тому, що нам потрібно чітко розуміти, що в наших інтересах, і як ми повинні діяти. Зрозуміло, що в наших інтересах використовувати найбільш ефективні засоби захисту рослин, але такі, які найбільш ефективні з точки зору технології. І так, щоб вони не били ані за ціною, ані за доступом нашої продукції на зовнішні ринки”.

Перегляди: 0