Головна Новини Світові ринки Нестача кормів? В пригоді можуть стати комахи

Нестача кормів? В пригоді можуть стати комахи

Нова “зелена” угода European Green Deal буде побічно стимулювати інвестиції в ферми з вирощування комах, сприяти їх розширенню, а також внесе ясність в регулювання сектора.

Такої думки дотримуються представники Міжнародної платформи комах для їжі і кормів (IPIFF), повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.

Наразі по всьому континенту будуються ферми. Буде потрібно небагато часу, перш ніж вони вийдуть на максимальну виробничу потужність, поставляючи високоякісні кормові інгредієнти для сектора аквакультури, а також виробництва кормів для птиці та свиней, передає Allaboutfeed.

При цьому в IPIFF розраховують, що майбутні зміни в законодавстві (наприклад, дозвіл на нові субстрати, розробка органічних стандартів для вирощування комах) внесуть значний внесок у збільшення попиту на комах і продукти їх переробки. Зокрема, очікується розширення застосування самих комах в кормовій індустрії.

Вже зараз подібні ферми сприяють скороченню харчових відходів, оскільки вони перенаправляються на корм для комах. З цього питання IPIFF співпрацює з Європейською Комісією, щоб урізноманітнити список дозволених субстратів для їх вирощування.

“Будівництво нової інфраструктури вимагає часу. Ми помітили, що пандемія Covid дала можливість учасникам ринку переоцінити те, як функціонує ланцюг поставок продуктів харчування. Тепер зростає інтерес до місцевих рішень, які забезпечують стале виробництво кормів і їжі “, – відзначили в IPIFF.

Перегляди: 2