Головна Рослинництво Зернові Алжир припинив імпорт французької пшениці через політичну сварку

Алжир припинив імпорт французької пшениці через політичну сварку

Алжир припинив імпорт французької пшениці, в результаті чого у Франції утворився значний надлишок зернової. Також через цю ситуацію Париж ризикує втратити домінування на своєму головному експортному ринку, повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

Алжир виключив французькі пропозиції з трьох останніх тендерів на імпорт борошномельної пшениці, повідомили трейдери. Це сталося через те, що в жовтні президент Франції Еммануель Макрон засумнівався в тому, чи існувала алжирська нація до французького колоніального правління. У відповідь Алжир закрив повітряний простір для французьких військових і відкликав свого посла з Парижа.

Алжир є одним з найбільших імпортерів борошномельної пшениці, купуючи в останні роки близько 6 млн тонн на рік. На його частку припадало від 40% до 50% французького експорту пшениці за межі ЄС.

Для Франції великі продажі в Китай і поточні поставки в Марокко частково компенсували закриття Алжиру. Французькі трейдери також розглядають можливість збільшення продажів в Єгипет, який замовив перший вантаж французької пшениці в цьому сезоні в кінці грудня.

Проте, у міру ослаблення політичної напруженості, експорт французької пшениці в Алжир може відновиться на попередньому рівні.

Перегляди: 5