Головна Рослинництво Зернові Аргентина обмежить експорт кукурудзи та пшениці

Аргентина обмежить експорт кукурудзи та пшениці

Прагнучи запобігти дефіциту зерна на внутрішньому ринку і стримати зростання цін на продовольство, уряд Аргентини оголосив про введення квоти на експорт кукурудзи і пшениці в 2021-22 маркетинговому році.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

Експорт кукурудзи буде обмежений 41,6 млн тонн, а поставки пшениці – 12,5 млн тонн. “Це зроблено для того, щоб не завдати шкоди поставкам на внутрішній ринок”, – заявив міністр сільського господарства Хуліан Домінгес.

Аргентина, яка є другим за величиною експортером кукурудзи в світі і основним постачальником пшениці в країни Південної Америки, в 2020-21 роках експортувала 39,8 млн тонн кукурудзи і 11,2 млн тонн пшениці.

За прогнозами Іноземної сільськогосподарської служби Міністерства сільського господарства США (FAS), в 2021-22 роках Аргентина покаже рекордно високий рівень виробництва кукурудзи (54 млн тонн) і пшениці (20 млн тонн).

У той же час є і критики урядового рішення. “Формальні або неформальні заходи саморегулювання, квоти на пшеницю і кукурудзу, шкодять країні і шкодять всім нам”, – заявив Ніколас Піно, президент Аргентинської сільської спільноти, додавши, що цей крок призведе до “штучного надлишку пропозиції”.

Перегляди: 3