Головна Ринок України Експорт/імпорт Cargill з наступного сезону припинить експортувати російське зерно

Cargill з наступного сезону припинить експортувати російське зерно

Російська дочірня компанія американської корпорації Cargill припиняє експорт зерна з росії з наступного сезону.

За інформацією у ЗМІ, про свої плани компанія Cargill повідомила поштою заступнику голови мінсільгоспу рф Оксані Лут, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

У листі зазначається, що у 2023/24 МР Cargill не планує експортувати зерно з росії. Однак компанія пообіцяла, що заплановані на поточний сезон відвантаження будуть виконані в повному обсязі відповідно до квоти.

Як вважає один зі співрозмовників російського РБК, Cargill прийняв рішення згорнути експорт зерна з росії «на тлі регулювання, що посилилося, і тиску на даний ринок з боку держави».

Російський підрозділ Cargill повідомив, що починає переглядати портфель активів, що належить їй, пов’язаних з експортом зерна. Але змін щодо інших видів діяльності та активів Cargill у росії не планується.

За даними учасників російського зернового ринку, Cargill у поточному сезоні планує експортувати близько 2,2 млн. тонн зерна з росії. Це майже 4% від загального обсягу відвантажень російського зерна. За обсягами відвантажень Cargill посідає шосте місце серед експортерів зерна з росії.

Перегляди: 4