Головна Агрохімія Через відмову від пестицидів Шрі-Ланка потерпає від голоду

Через відмову від пестицидів Шрі-Ланка потерпає від голоду

У квітні минулого року Шрі-Ланка стала першою в світі країною, яка заборонила застосування будь-яких агрохімікатів  в сільгоспвиробництві, заявивши про перехід на споживання тільки органічних продуктів. Зараз країна намагається подолати наслідки колосальної продовольчої кризи, оскільки не зібрала близько 40% врожаю.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgNews.

«Пропагуючи  органічне сільське господарство, здається, нікого не хвилює, що без боротьби зі шкідниками комарі поширюють малярію, терміти поїдають будівлі, хробаки і сарана знищують сільськогосподарські культури, попелиця поширює віруси, які вбивають рослини, а бур’яни придушують 50 відсотків врожаю», – зазначає видання.

Борцям з хімізацією неважливо, що для ручної боротьби з бур’янами лише на одному гектарі землі потрібно приблизно 126 годин на рік. Також, здається, для них не має значення, що жодні дослідження ще не запропонували такої органічної моделі, за якої могло б вироблятися стільки їжі, скільки за звичайного способу ведення сільського господарства.

Дані Міністерства сільського господарства США свідчать, що органічні ферми виробляють лише 67% урожаю звичайних ферм. Органічні фермери в Німеччині у 2012-2019 роках виробляли в середньому 48% продукції від тієї, яку отримували їхні «звичайні» колеги.  

Падіння сільгоспвиробництва через перехід  на  «органіку» – саме те, що зараз відбувається на Шрі-Ланці. Минулого місяця в New York Times вийшла стаття під заголовком «Прорив Шрі-Ланки в органічне сільське господарство призводить до катастрофи».

«Тому ми б мали вивчити, що органічне сільське господарство означає виробництво набагато меншої кількості продукції. Через це слід зважити, чи є справді науково обґрунтованими ризики від застосування агрохімікатів у сільському господарстві, і порівняти їх з ризиками голоду і нової крайньої бідності в світі», – підкреслює видання.

Перегляди: 3