Головна Війна проти України Через війну в Україні загострюється світова продовольча криза

Через війну в Україні загострюється світова продовольча криза

Глобальна продовольча криза, спричинена вторгненням Росії в Україну, загострилася в середу, 9 березня, оскільки Індонезія посилила обмеження на експорт пальмової олії. Таким чином  вона поповнила зростаючий список ключових країн-виробників, які прагнуть зберегти життєво важливі запаси продовольства в межах своїх кордонів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuter.  

Війна в Україні загрожує світовому виробництву зерна, постачанню харчової олії та експорту добрив, спричиняючи різке зростання цін на основні товари та віддзеркалюючи кризу на енергетичних ринках.

Пальмова олія є найбільш широко використовуваною рослинною олією в світі і використовується у виробництві багатьох продуктів, включаючи печиво, маргарин, пральні засоби та шоколад. Цього року ціни на пальмову олію зросли більш ніж на 50%.

Міністр торгівлі Індонезії Мухаммад Луфті заявив, що обмеження експорту спрямовані на те, щоб утримати ціни на кулінарну олію всередині країни і вона залишалися доступною для внутрішніх споживачів.

Зростання цін відбувається в той час, коли доступність продуктів харчування є серйозною проблемою, оскільки економіки прагнуть оговтатися від кризи, викликаної коронавірусом, а також сприяє ширшому сплеску інфляції в усьому світі.

Перегляди: 4