Головна Економіка і аграрна політика Дощі у США і Бразилії та посуха в Україні і Росії наразі...

Дощі у США і Бразилії та посуха в Україні і Росії наразі є основними чинниками ціноутворення

rain field

Активне збирання пізніх культур у Північній півкулі та отримання прогнозованих врожаїв сої, соняшника і кукурудзи посилюють тиск на ціни, особливо з огляду на збільшення опадів в Бразилії, де в поточному сезоні завдяки розширенню площ сівби очікується різке збільшення виробництва сої та кукурудзи.

Посушлива погода в Україні, Росії та Аргентині негативно впливає на посіви озимої пшениці та знижує потенціал майбутнього врожаю, що стало новим чинником підтримки пшеничних котирувань. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на GrainTrade.

На Середньому Заході США зберігається сприятлива для посівів озимини погода, хоча періодичні дощі трохи затримують польові роботи. Тепла погода дозволила прискорити збирання кукурудзи та знизила її вологість, а також позитивно впливає на посіви озимої пшениці. Протягом наступних декількох днів температура повітря знизиться та підуть дощі, але з наступного тижня повернеться суха та тепла погода, яка дозволить завершити збирання врожаю.

В Україні та на південному заході Росії панує суха та тепла погода, яка сприяє завершенню збирання врожаю та сівби озимини. Але дефіцит опадів затримує появу сходів, розвиток та вкорінення рослин. З середи кількість опадів збільшиться, що на тлі температури 12-14оС дозволить отримати сходи на пізніх посівах та покращить їх стан.

В Росії станом на 25 жовтня озиминою засіяно 17,5 млн га або 92% запланованих площ, що на 0,7 млн га менше, ніж торік. В Україні на 25 жовтня озиминою засіяно 6,5 млн га або 83% від запланованих 7,84 млн га.

Протягом тижня на всій території Аргентини та Бразилії пройдуть дощі, що посилить тиск на ціни на сою, які й так падають на тлі гарного врожаю у США та низького попиту з боку Китаю.

Перегляди: 1