Головна Рослинництво Зернові ФАО прогнозує збільшення світової торгівлі пшеницею й рисом

ФАО прогнозує збільшення світової торгівлі пшеницею й рисом

Згідно з оновленим прогнозом ФАО, виробництво зернових у світі у 2021 році становитиме 2 793 млн. тонн, що на 0,8% більше, ніж роком раніше. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй.

Як зазначається в останньому випуску Зведення пропозиції зернових та попиту на зернові ФАО, обсяг виробництва пшениці у 2021 році буде порівняний з показниками 2020 року, при цьому виробництво фуражних зернових виявиться на 1,3%, а рису – на 0,7% вище, ніж роком раніше.

У 2022 році очікується збільшення посівних площ під пшеницею, чому сприятимуть гарні погодні умови в Північній півкулі, проте значному їхньому збільшенню перешкоджатимуть високі ціни на виробничі ресурси. Прогнози щодо кукурудзи виглядають багатообіцяючими: високі ціни призведуть до рекордного зростання посівних площ в Аргентині та Бразилії.

Очікується, що споживання зернових у світі в сезоні 2021/22 зросте на 1,6% в порівнянні з попереднім сезоном, внаслідок чого співвідношення обсягів запасів та споживання може знизитися до 28,7%, що дещо вище, ніж роком раніше, але все ще співставне з показниками попередніх періодів.

Останній прогноз ФАО за обсягом торгівлі зерновими у світі в сезоні 2021/22 склав рекордні 481 млн. тонн, що на 0,4% вище, ніж у попередньому. Таким чином, обсяг світової торгівлі пшеницею може зрости на 2%, а рису – майже на 4%, з лишком компенсувавши очікуване півторапроцентне зниження обсягів торгівлі фуражними зерновими.

Перегляди: 4