Головна Економіка і аграрна політика Фермери блокують дороги по всій Франції

Фермери блокують дороги по всій Франції

Foto AFP

Фермери перекрили дороги по всій Франції на знак протесту проти низьких зарплат і зростаючих витрат, намагаючись змусити уряд пом’якшити його прагнення до зниження споживчих цін і пом’якшити екологічні норми.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Daily Sabah.

Багато фермерів відчувають фінансові труднощі та кажуть, що їхні засоби до існування знаходяться під загрозою, оскільки роздрібні торговці продуктами харчування посилюють тиск, щоб знизити ціни після періоду високої інфляції.

«Існує занадто багато правил. Ми хотіли б мати можливість працювати, як у деяких сусідніх країнах, виробляти, вирощувати, робити свою роботу», — сказав під час блокади голова молодіжної профспілки фермерів у південно-західному районі Франції Кастельнодарі Томас Бонне.

Своєю чергою голова потужної профспілки фермерів FNSEA Арно Руссо, що не може виключити, що протести можуть зашкодити Паризькому регіону. За його словами, до кінця дня група оприлюднить десятки конкретних вимог.

Невелика група французьких фермерів також протестувала біля штаб-квартири Європарламенту в Брюсселі.

Заворушення є першим серйозним викликом для нового прем’єр-міністра Габріеля Аттала, а також викликають резонанс у всій Європі.

Перегляди: 34