Головна Рослинництво Future Acres виводить на ринок США помічника зі збору врожаю – робота...

Future Acres виводить на ринок США помічника зі збору врожаю – робота Carry

Новий американський стартап Future Acres, що впроваджує сільськогосподарську робототехніку в агровиробництво, розробив автономного сільськогосподарського робота для допомоги у зборі врожаю під назвою Carry.

Завдання робота – допомагати фермерам збирати урожай швидше і з меншими витратами фізичних зусиль, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Future Farming.

Використовуючи автономну роботу з комп’ютерним зором або дистанційне керування, Carry автономно і безпечно слідує за робітниками протягом усього робочого дня – для цього машина оснащена змінним акумулятором на 7-10 годин і навігацією по місцевості на 6-10 миль. Завдяки штучному інтелекту і автоматизації, Carry транспортує зібраний врожай вагою до 500 фунтів (226,8 кг.) за будь-яких погодних умов і по будь-якій місцевості, оминаючи дерева, людей та інші перешкоди.

«Перед нами стояло завдання розробити інструмент і систему, які могли б допомогти просунути сільськогосподарську галузь вперед, надавши корисне оперативне рішення, здатне підтримати робітників за рахунок полегшення ручної праці. Carry – це майбутнє збирання врожаю, і він вплине на життя тих, хто працює в полі кожен день, одночасно скорочуючи витрати і допомагаючи фермерам залишатися прибутковими», – зазначив генеральний директор компанії-розробника Сума Редді.

Завдяки кільком роботам, які транспортуватимуть врожай з поля на ферму, 5-10 робітників можуть зосередитися на якості збирання врожаю без необхідності постійно пересуватися туди й назад на велику відстань. Згідно із запевненням розробників, це дозволить збільшити ефективність виробництва до 30% і окупити вартість одного Carry лише за 80 днів.

Future Acres планує використовувати Carry для малих і середніх господарств на всій території Сполучених Штатів.

Перегляди: 0