Головна Рослинництво Китай стимулює спільну посадку кукурудзи та сої

Китай стимулює спільну посадку кукурудзи та сої

В рамках зусиль по досягненню цілей виробництва зерна і забезпечення продовольчої безпеки Китай заохочує спільну посадку кукурудзи і сої, повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

“Спільна посадка кукурудзи і сої забезпечить стабільне виробництво кукурудзи і одночасно підвищить врожайність сої”, – сказав Янг Веньюй, експерт з сої в Сичуаньському сільськогосподарському університеті, додавши, що в даний час такі методи посадки можуть бути єдиним ефективним способом заповнити дефіцит.

“Попит і пропозиція рису та пшениці в Китаї є збалансованими та стійкими, тоді як найбільший розрив – близько 130 мільйонів тонн – залишається в соєвих бобах та кукурудзі”, – сказав він.

Янг додав, що Китай також повинен активізувати наукові дослідження і виділяти субсидії на використання ефективної техніки і виведення високоякісних сортів сої.

У 2021 році Китай 18-й раз поспіль зібрав рекордний урожай зернових – 683 тонни, що на 2% більше, ніж минулого року. Виробництво зерна в країні перевищує 650 мільйонів тонн вже сім років поспіль.

Перегляди: 4