Головна Рослинництво Зернові Китай законтрактував великі поставки зерна, в тому числі українського

Китай законтрактував великі поставки зерна, в тому числі українського

Китайські покупці протягом останнього тижня здійснювали великі закупівлі французької пшениці та ячменю, а також української кукурудзи та ячменю, повідомили торгові джерела Reuters, передає ProAgro Group.

Хоча загальні обсяги закупівель поки не ясні, джерела повідомили, що імпортери отримали не менше кількох сотень тисяч тонн зерна з Франції та України.

Китайські покупці також здійснили великі закупівлі австралійської фуражної пшениці, які знову ж таки склали не менше кількох сотень тисяч тонн.

Ці угоди вказують на те, що Китай як і раніше потребує великого імпорту зерна, незважаючи на прибуття внутрішнього врожаю кукурудзи і труднощі в його свинарській галузі, а також ілюструють готовність покупців скористатися падінням світових цін.

Минулого місяця ф’ючерси на пшеницю злетіли до дев’ятирічного максимуму в США і рекордного піку в Європі, чому сприяло занепокоєння з приводу збитку, нанесеного дощами врожаю в Австралії, і російських обмежень на експорт. Але минулого тижня ціни різко знизилися.

За словами трейдерів, покупці французької пшениці забронювали від шести до 10 суден, або потенційно до 600 000 тонн, для поставки в основному в період з січня по березень.

Перегляди: 3