Головна Рослинництво Зернові Міжнародна рада по зерну прогнозує зростання світового виробництва зернових

Міжнародна рада по зерну прогнозує зростання світового виробництва зернових

Попри складні вегетаційні умови в деяких регіонах світу, Міжнародна рада по зерну (ІGC) прогнозує, що загальне виробництво зерна (пшениці й фуражного зерна) у 2021/22 маркетинговому році досягне рекордно високого рівня у 2,286 млрд. тонн, що на 71 млн. тонн більше, ніж минулого року.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

У своєму останньому щомісячному звіті про стан ринку зерна, опублікованому 13 січня, ІGC також прогнозує, що світове споживання зернових цього року досягне рекордного рівня в 2,287 млрд. тонн, що призведе до невеликого зниження кінцевих запасів у порівнянні з минулим роком до 601 млн. тонн. Це п’ятий місяць поспіль, коли Рада прогнозує скорочення світових кінцевих запасів.

ІGC знизила прогноз загального виробництва зернових на 1 млн. тонн порівняно з листопадовим прогнозом, оскільки скорочення виробництва кукурудзи (в основному в Південній Америці), вівса, ячменю та жита нівелювало зростання обсягів пшениці насамперед в Австралії та Аргентині.

Водночас, відображаючи вплив спекотної й сухої погоди на перспективи врожаю в Південній Америці, прогноз по світовому виробництву сої у 2021/22 МР знижений на 12 млн. тонн в порівнянні з листопадовим прогнозом до 368 млн. тонн, що все ж трохи вище, ніж у попередньому році.

Світові запаси сої, згідно з прогнозом, скоротяться на 6% в річному вимірі до 52 млн.тонн, включаючи скорочення запасів експортерів, тоді як обсяг торгівлі збільшиться на 4% в порівнянні з 2020/21 МР до 167 млн. тонн, чому сприятиме попит з боку Азії.

Перегляди: 4