Головна Економіка і аграрна політика Новий аграрний міністр Німеччини розповів про свої “зелені” цілі

Новий аграрний міністр Німеччини розповів про свої “зелені” цілі

deforestation

На своїй першій зустрічі з європейськими колегами новий міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір показав себе прихильником захисту клімату, а також підкреслив важливість боротьби зі знелісненням.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Euractiv.

“Активне знищення лісів є катастрофою і різко прискорює кліматичну кризу”, – заявив Оздемір.

На щомісячній нараді міністри сільського господарства ЄС обговорили регламент по боротьбі зі знелісненням, який Європейська комісія запропонувала в листопаді. Оздемір рішуче підтримав пропозицію виконавчої влади ЄС, заявивши, що вона відповідає інтересам нової урядової коаліції в Берліні.

“Ми не можемо обмежуватися просуванням захисту лісів у Німеччині, ми повинні робити це на глобальному рівні, якщо хочемо мати шанс побороти кліматичну кризу”, – сказав він.

Нагадаємо, що пропозиція комісії спрямована на скорочення споживання продукції, пов’язаної зі знелісненням, за рахунок того, що імпорт певних продуктів, включаючи сільськогосподарські товари, буде обумовлений необхідністю підтвердження з боку постачальників, що їх товар не пов’язаний з вирубкою лісів.

Оздемір висловив задоволення тим, що запропонована постанова “справедливо встановлює зв’язок між глобальним знелісненням, з одного боку, і споживанням сільськогосподарської продукції, з іншого”.

Перегляди: 4