Головна Новини Світові ринки Обіг компанії Väderstad у 2021 році перевищив 400 мільйонів євро

Обіг компанії Väderstad у 2021 році перевищив 400 мільйонів євро

Väderstad, одна з провідних світових компаній у галузі виготовлення техніки для обробітку ґрунту та сівби, досягла рекордного обігу в 420 мільйонів євро протягом 2021 фінансового року. Це черговий рекордний рік продажів для Väderstad.

Зростання товарообігу було значним, порівняно з минулим роком в 340 мільйонів євро.

«Ми стали більше на 24 відсотки і частина цього зростання припадає на придбання компанії AAJV в США в травні. Але навіть якщо не враховувати придбання, ми збільшились на 21 відсоток, що є фантастичним результатом», – розповів Ніклас Б’єрсер, віце-президент з фінансів і юридичних питань компанії Väderstad.

Фундаментом зростання Väderstad є збільшення рівня продажів, на таких важливих ринках, як Канада, Росія, Швеція, Німеччина та Україна.

«Це був хороший рік для багатьох фермерів, оскільки зростання ціни на зерно дало можливість для більших інвестицій. Ми збільшуємо продажі всієї нашої продукції: техніки для обробітку ґрунту та сівби. Але, перш за все, ми бачимо, що наша сівалка точного висіву Tempo продовжує завойовувати велику частину більшості ринків», – підкреслив Маттіас Ховнерт, старший віце-президент з продажу та маркетингу компанії Väderstad.

Протягом 2021 року в компанії також значно зросла кількість співробітників: у грудні Väderstad нараховував 1900 співробітників по всьому світі. Прибутки збільшились з 19 мільйонів євро в 2020 році до 40 мільйонів євро в 2021 році, гроші, які в основному будуть використані для подальших інвестицій.

«Завдяки злагодженій роботі нашого виробництво ми можемо досягти такого чудового фінансового результату. Ми використаємо ці гроші, щоб інвестувати в подальше розширення наших виробничих потужностей у Швеції, Канаді та США – і зосередити увагу на інноваціях та розробці продуктів», – зазначив Матс Боверуд, генеральний директор Väderstad.

Глобальна пандемія Covid-19 продовжувала впливати як на компанію Väderstad, так і на решту світу протягом 2021 року, що також відобразилось на фінансовому результаті.

«В зв’язку з пандемією ми мали дещо більші матеріальні витрати та деякі перебої з постачанням. Але у порівнянні з 2020 роком ми значно покращили прибуток компанії. Слід також пам’ятати, що ми не подавали заявку на отримання державних грантів і не отримували жодних державних виплат через Covid-19 протягом 2020 чи 2021 року», – зауважив Матс Боверуд.

Перегляди: 2