Головна Війна проти України Олійножировий союз росії поскаржився на нестачу коштів для закупівлі сировини

Олійножировий союз росії поскаржився на нестачу коштів для закупівлі сировини

олія, рослинні олії

Олійножировий союз росії, який об’єднує підприємства з виробництва рослинних олій та продуктів їх переробки, поскаржився на брак фінансування для закупівлі сировини, а також на проблеми з логістикою для вивезення продукції, передає «ПроАгро Груп».

«У нас фактично сьогодні паралізовано закупівлю сировини. Банки стоять по видачі кредитів, навіть комерційні кредити не видаються, надходження валютної виручки кульгає», – розповів директор союзу Михайло Мальцев під час наради про забезпечення продовольчої безпеки росії в умовах санкцій.

За його словами, потреби галузі в кредитних засобах оцінюються в 150 млрд. рублів, що вимагає 30 млрд. рублів держпідтримки. Він також відзначив проблеми із вивезенням продукції олійножирової галузі.

«Вивіз шротів сьогодні залізничним транспортом у напрямку Прибалтики стоїть під питанням через загрози, пов’язані з конфіскацією залізничного складу. Така сама ситуація у нас із судами іноземних держав, які не заходять до російських портів. Скрізь ризик страховки щодо конфіскації, військових дій», – наголосив Мальцев.

Перегляди: 4