Головна Рослинництво Зернові Падіння світового виробництва пшениці викликає полювання за поставками

Падіння світового виробництва пшениці викликає полювання за поставками

Одне з провідних борошномельних підприємств Близького Сходу заплатило в жовтні більше 23 мільйонів доларів за вантаж високоякісної австралійської пшениці і зараз готове заплатити на 10% більше за аналогічну партію, але не може укласти угоду, оскільки експортери не можуть знайти достатню кількість продовольчого зерна.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Bussiness Recorder.

Це підприємство є одним з десятків світових імпортерів, які намагаються роздобути високобілкову пшеницю, яку використовують для виробництва хліба, локшини та інших продуктів харчування, після того як ряд виробничих проблем скоротив обсяги виробництва і потенційний експорт найбільших світових виробників.

Трейдери, які продавали високоякісну пшеницю, тепер намагаються покрити поставки з альтернативних джерел, а покупці, стурбовані продовольчою безпекою, сприяють зростанню цін до багаторічних максимумів.

Останнє зниження обсягів виробництва відбулося в Австралії, де в цьому сезоні планують зібрати рекордні 34,4 мільйона тонн пшениці, але через пізні дощі знизився рівень білка.

У той же час ключові експортери – Росія, США і Канада – після несприятливих погодних умов мають менше, ніж зазвичай, запасів високоякісної пшениці.

Запаморочливі ціни викликають тривогу і в покупців, які все ще страждають від економічних наслідків пандемії, а найвищі за десятиліття транспортні витрати посилюють їхні проблеми.

Перегляди: 5