Головна Новини Світові ринки Партнер компанії Väderstad отримав золоту медаль Agritechnica 2022 за системний трактор NeXaT

Партнер компанії Väderstad отримав золоту медаль Agritechnica 2022 за системний трактор NeXaT

Väderstad, одна з провідних світових компаній у галузі виготовлення техніки для обробітку ґрунту та сівби, з гордістю оголошує про кількарічну співпрацю з німецькою компанією NeXaT над новою системою вирощування рослин. 7 грудня NeXaT отримала єдину золоту нагороду від DLG за інноваційний системний трактор робочою шириною до 24 метрів, який може виконувати всі етапи робочого процесу для фермера на одній платформі та готовий до повної автономності.

NeXaT — це універсальний трактор, який виконує всі етапи роботи: від обробітку ґрунту до сівби, захисту рослин та збирання врожаю. Техніка оснащена модульною системою швидкої заміни, яку можна легко встановити та демонтувати для кожного робочого етапу.

Інноваційний системний трактор обладнано кабіною для водія, що обертається на 270 градусів, яка призначена для моніторингу процесу та дозволяє керувати транспортним засобом на дорозі вручну.

В майбутньому планується використання гідроприводів для живлення, але наразі техніка оснащена парою дизельних двигунів потужністю 545 к.с. (400 кВт) з генераторами. Електрика, створювана генераторами, живить чотири гумові гусениці, які обертаються на 90 градусів для транспортування.

Машина має змінну робочу ширину захвату від 6 до 24 метрів та систему для вирощування культур, що гарантує необмежене використання керованого руху (CTF).

В результаті, за допомогою NeXaT 95% загальної площі ніколи не обробляється двічі. Тому найбільшого потенціалу врожайності можна досягти при максимальному захисті ґрунту та навколишнього середовища. Особливої уваги заслуговує можливість поліпшення якості ґрунту за рахунок постійного накопичення гумусу, зберігання CO2 (вуглекислого газу) та стійкого захисту цінних земель від ерозії спричиненої вітром та водою.

– Ми дуже раді цій співпраці й з нетерпінням чекаємо на розвиток у найближчі роки, – каже Йорген Даль, віце-президент з бізнес-розвитку компанії Väderstad.

Väderstad був партнером під час розробки системи NeXaT. Будучи провідним міжнародним виробником обладнання для обробітку ґрунту та сівби, Väderstad відіграє важливу роль у розробці та адаптації відповідних модульних рішень. В майбутньому компанія пропонуватиме свої машини в якості модулів для нової системи вирощування рослин, який буде обладнаний бункером для насіння NeXaT, об’ємом 32 м³, з достатньою місткістю для більшості полів, отже завантаження посівного матеріалу може відбуватися на поворотних смугах. При швидкості розвантаження 600 л/с цей процес займатиме близько хвилини.

Значна частина польових досліджень зразків системного трактора проходила в Україні протягом останніх чотирьох років в умовах секретності.

Компанія NeXaT була заснована в 2013 році компанією Kalverkamp Maschinenbau GmbH і займається виключно розробкою, виробництвом та продажем нового системного трактора NeXaT. Таким чином, молода компанія використовує більш ніж 30-річний досвід Kalverkamp з численними розробками продуктів для провідних міжнародних виробників сільськогосподарської техніки.

Система NeXaT буде вперше представлена ​​міжнародній експертній аудиторії на провідній світовій виставці сільськогосподарських технологій Agritechnica, яка відбудеться з 27 лютого по 5 березня 2022 року.

Перегляньте відео за посиланням https://youtu.be/pnBwnfFAR2I.

Перегляди: 3