Головна Рослинництво Зернові Поставки французької пшениці за межі ЄС досягли трирічного мінімуму

Поставки французької пшениці за межі ЄС досягли трирічного мінімуму

Поставки французької м’якої пшениці за межі Європейського Союзу минулого місяця досягли найнижчого рівня за листопад з сезону 2018/19, оскільки поставки в Китай зменшилися після жвавої торгівлі в жовтні, повідомляє ProAgro Group з посиланням на Reuters.

За даними Refinitiv, експорт м’якої пшениці в пункти призначення за межами блоку 27 країн склав 802 700 тонн в листопаді, п’ятому місяці сезону 2021/22.

Алжир був найбільшим отримувачем французької м’якої пшениці за межами ЄС – 256 700 тонн, за ним слідує Китай – 237 700 тонн.

Це менше, ніж 514 800 тонн м’якої пшениці, відвантажених до Китаю в жовтні, що стало найвищим місячним обсягом, відправленим в цю азіатську країну в 2021/22 році.

У цьому сезоні трейдери уважно стежать за французькими поставками, враховуючи неповні дані з експорту зерна по Франції в офіційних даних Європейського Союзу через технічну проблему. Франція є найбільшим експортером зерна в ЄС.

Відвантаження зерна в усіх напрямках з французьких портів минулого місяця, включаючи ячмінь, пивоварний ячмінь, кукурудзу, воскову кукурудзу, солод і тверду пшеницю, склали 1,36 млн тонн.

Перегляди: 2