Головна Рослинництво Зернові Посуха погіршує прогноз врожаю кукурудзи в Бразилії

Посуха погіршує прогноз врожаю кукурудзи в Бразилії

Урожай кукурудзи в Бразилії в 2021/22 маркетинговому році прогнозується на рівні 113 мільйонів тонн, що на 4 мільйони тонн менше минулого сезону через незадовільні обсяги першого врожаю, згідно зі звітом Міністерства сільського господарства США.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

Експорт кукурудзи з Бразилії був знижений на 1 млн тонн, до 42 млн тонн, говориться у звіті, в той час як імпорт залишається вище середнього рівня, хоча він як і раніше буде здійснюватися в основному з торгового блоку МЕРКОСУР.

Тривалі періоди посухи в листопаді і грудні 2021 року припали якраз на той час, коли посіви кукурудзи на півдні країни запилювалися і наповнювалися зерном. За прогнозами Міністерства сільського господарства США, в 2021/22 МР обсяг першого врожаю кукурудзи складе близько 23,5 млн тонн. Він складе 25% від річного обсягу виробництва.

Міністерство сільського господарства США дещо підвищило прогноз посівних площ під кукурудзу на 2021/22 маркетинговий рік до 21 мільйона гектарів, що на 5,5% більше, ніж у поточному сезоні. USDA прогнозує загальну врожайність в сезоні 2021/22 на рівні 5,38 тонн з гектара.

Перегляди: 4