Головна Економіка і аграрна політика Рада ЄС обговорила заходи з посилення продовольчої безпеки

Рада ЄС обговорила заходи з посилення продовольчої безпеки

Продовольча безпека та роль європейського сільського господарства у сталому глобальному виробництві продовольства стали головними темами сьогоднішньої неформальної зустрічі міністрів сільського господарства ЄС у Празі.

Міністри погодилися, що зараз ЄС повинен діяти скоординовано, щоб максимізувати стійке зростання сільськогосподарського виробництва і прискорити використання сучасних технологій в сільському господарстві, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Раду ЄС.

Вторгнення Росії в Україну, тривалі наслідки пандемії та прогресуюча зміна клімату мають значний вплив на глобальну продовольчу безпеку та світові ціни на продовольство. Міністри сільського господарства в основному обговорювали, як забезпечити достатнє виробництво та розподіл продовольства до найбільш вразливих країн, забезпечуючи при цьому стійкість.

Одним з основних рішень є використання інновацій, досліджень і сучасних технологій, включаючи точне землеробство, для подальшого скорочення споживання пестицидів і добрив при збереженні необхідної продуктивності.

“Хоча в Європейському Союзі достатньо продовольства, пандемія та російське вторгнення в Україну поглибили продовольчу кризу у світі. Перед нами в Союзі стоїть серйозний виклик щодо сталого збільшення сільськогосподарського виробництва, зменшення харчових відходів та забезпечення доступу людей в усьому світі до якісних продуктів харчування. Можливо, настав час переосмислити деякі традиційні підходи до виробництва продуктів харчування на користь нових сучасних технологій”, – сказав Міністр сільського господарства Зденек Некула.

Перегляди: 2