Головна Рослинництво Зернові Росія планує скоротити експортну квоту на пшеницю до 8 млн тонн

Росія планує скоротити експортну квоту на пшеницю до 8 млн тонн

Росія планує встановити експортну квоту на пшеницю на рівні 8 мільйонів тонн, повідомило Міністерство економіки країни в п’ятницю, що означає скорочення на 1 мільйон тонн в порівнянні з раніше запланованим рівнем.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Reuters.

Поставки з Росії, найбільшого в світі експортера пшениці, скоротилися в цьому маркетинговому сезоні, при цьому Москва стурбована забезпеченням внутрішньої пропозиції і стримуванням зростання внутрішніх цін, оскільки вона стикається з найвищим за шість років рівнем інфляції.

Квота на період з 15 лютого по 30 червня 2022 року запланована в розмірі 11 мільйонів тонн зерна, включаючи 8 мільйонів тонн пшениці, йдеться в заяві Міністерства.

Спочатку вона планувалася на рівні 14 млн тонн, включаючи 9 млн тонн пшениці. На той же період 2021 року квота на зерно становила 17,5 млн тонн. Окремого ліміту на розмір експорту пшениці в 2021 році не було.

Російський експорт пшениці знизився на 37,5% з початку маркетингового сезону 2021/22 через менший врожай і експортне мито, яке з 22 грудня зросте до $94,0 за тонну.

Перегляди: 3