Головна Рослинництво Зернові Росія планує встановити експортну квоту на пшеницю в розмірі 9 млн. тонн

Росія планує встановити експортну квоту на пшеницю в розмірі 9 млн. тонн

Росія розглядає можливість встановлення експортної квоти на пшеницю в розмірі 9 млн. тонн на період з середини лютого по 30 червня 2022 року, повідомляє ProAgro Group з посиланням на Bloomberg.

Загальна квота на експорт зернових в цей період складе 14 млн. тонн. У разі реалізації квота на цей період у 2022 році буде нижчою за квоту в 17,5 млн. тонн, введену на той же період у 2021 році.

Продовольча інфляція в Росії знаходиться на п’ятирічному максимумі, і в країні вже діє формульний податок на експорт зерна, який був введений в червні минулого року.

Російський уряд 28 жовтня знизив офіційний прогноз врожаю зерна на 2021/22 маркетинговий рік до 123 млн. тонн, в порівнянні з попереднім прогнозом в 127 млн. тонн. Він заявив, що виробництво пшениці в країні, якому заважає суха погода, скоротиться до 75 мільйонів тонн, в порівнянні з 85 мільйонами тонн рік тому.

В останні роки Росія була провідним світовим експортером пшениці, але за останніми прогнозами іноземної сільськогосподарської служби Міністерства сільського господарства США Європейський Союз стане експортером № 1 у 2021/22 маркетинговому році – з показником в 36,5 млн. тонн, що на 500 тис. тонн більше, ніж у Росії.

Перегляди: 7