Головна Новини Світові ринки Розроблено автономний робот для обробітку просапних культур

Розроблено автономний робот для обробітку просапних культур

На Міжнародному форумі сільськогосподарської робототехніки (FIRA) у Тулузі французька компанія Naïo презентувала свій новий сільськогосподарський робот Orio, що має високий кліренс і відзначається підвищеною універсальністю, точністю та автономністю.

Про це повідомила прес-служба компанії, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

Новий робот актуальний для фермерів, що займаються вирощуванням просапних культур, зокрема, овочів (цукрових буряків, картоплі), та навіть для виробників насіння.

Збільшена універсальність і ефективність Orio, порівняно з попереднім роботом Dino, забезпечується додатковими опціями: додаткові батареї, система наведення камери Tillet&Hague, міжзаводські електроінструменти Tillet&Hague або задній тримач інструментів.

Новий робот може працювати від 6 до 12 годин на швидкості до 5 км/год. Він обладнаний змінними батареями (48 В-105 Ач – літій-іон-фосфатні), 4 двигунами по 3000 Вт і навігацією RTK-GPS. Вага машини при цьому становить 1100 кг, ширина гусениці – 180-220 см, кут повороту керма – 180°. Центральний тримач інструментів може витримувати 600 кг., задній – 200 кг.

Новий робот вже доступний для замовлення в Європі.          

Перегляди: 3