Головна Ринок України Експорт/імпорт Румунія та Польща прагнуть контролювати експорт українського зерна

Румунія та Польща прагнуть контролювати експорт українського зерна

Прем’єр-міністри Румунії та Польщі Ніколає Чуке та Матеуш Моравецький заявили про ведення переговорів із Європейською комісією щодо механізмів контролю експорту українського зерна. Метою таких заходів є забезпечення того, щоб місцеві фермери не постраждали від надходження недорогого імпорту.

Про це пише The Guardian, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Новини LIVE».

Через війну Україна була змушена була шукати альтернативні шляхи доставки через країни Європейського Союзу, такі як Польща та Румунія. Однак це призвело до того, що великі обсяги недорогого українського зерна потрапили на ринки Центральної Європи. Це спричинило зниження цін та скорочення продажів для місцевих фермерів, які виробляють зерно в рамках Європейського Союзу.

На бізнес-конференції у Бухаресті прем’єр-міністри Румунії та Польщі наголосили, що їхні уряди співпрацюють із ЄС для розробки рішень, спрямованих на регулювання цієї ситуації. У переговорах із Європейською комісією прагнуть досягти угод про механізми відстеження експорту українського зерна, що дозволить пом’якшити наслідки для місцевих аграріїв та забезпечити справедливі умови на ринку.

Перегляди: 4