Головна Рослинництво Зернові США наростили експорт сорго в 2021/22 МР

США наростили експорт сорго в 2021/22 МР

Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, високий попит з боку Китаю вже забезпечив зобов’язання з експортних продажів американського сорго на рівні 422,078 тис. тонн (16.6 мільйонів бушелів).

Про це повідомляє ПроАгро Груп з посиланням на World Grain.

Тім Луст, виконавчий директор Національної компанії з виробництва сорго, сказав, що експортний попит на сорго, особливо з боку Китаю, залишається високим.

“Цей рекордний показник є дуже обнадійливим, оскільки ми завершуємо один вегетаційний сезон і переходимо до наступного, продовжуючи збільшувати і диверсифікувати попит і розвивати нові напрямки на міжнародному та внутрішньому ринках для фермерів, які вирощують сорго”, – сказав Луст.

Продажі за даними на 16 грудня зросли на 27% в порівнянні з попереднім тижнем і на 57% в порівнянні із середнім показником за попередні чотири тижні. На додаток до рекордного за рік обсягу продажів сорго, 12,4 млн.бушелів було відвантажено переважно в Китай, що є ще одним рекордним показником за рік та значним зростанням в порівнянні з попереднім тижнем і (81% в порівнянні з попереднім середнім чотиритижневим показником).

Закупівлі американського сорго станом на звітну дату склали трохи більше 200 млн. бушелів, або 63% від того, що передбачалося в звіті про світову пропозицію і попит на сільськогосподарську продукцію (WASDE) за грудень 2021 року.

Перегляди: 3