Головна Рослинництво Олійні Суха погода перешкоджає виробництву та експорту соєвих бобів у Бразилії

Суха погода перешкоджає виробництву та експорту соєвих бобів у Бразилії

Бразилію, найбільшого у світі виробника і експортера соєвих бобів, очікує скорочення виробництва культури через несприятливі погодні умови, йдеться в звіті Міністерства сільського господарства США.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

В основному через посуху в південному регіоні країни, USDA знизило прогноз виробництва сої на 2021/22 маркетинговий рік на 1,5 млн тонн, до 134,5 млн тонн.

“Прогноз врожайності в 3,379 тонни з гектара для врожаю цього сезону нижче, ніж у попередньому році через зниження врожайності в більшості основних регіонів вирощування сої в Бразилії”, – заявили в USDA.

“Якщо несприятливі погодні умови, викликані феноменом Ла-Нінья, продовжать погіршуватися, то можливі й більші втрати врожаю, і виробництво сої може виявитися нижче поточного прогнозу”.

В даний час експорт залишається високим, оскільки Бразилія продовжує відвантажувати торішній рекордний урожай, але ситуація може змінитися до кінця маркетингового року. USDA очікує, що зниження виробництва сої може негативно вплинути на перспективи експорту в кінці року.

Так, прогноз експорту на 2021/22 МР був знижений з 91,1 млн тонн до 86,8 млн тонн.

Перегляди: 4