Головна Рослинництво Зернові Світове споживання кукурудзи зросте на 25% протягом наступного десятиліття

Світове споживання кукурудзи зросте на 25% протягом наступного десятиліття

Згідно зі звітом, опублікованим 16 грудня компанією Rabobank, світове споживання кукурудзи зросте на 25% протягом наступних десяти років. Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Grain Trade.

Нідерландська фінансова компанія також прогнозує що цьому сприятиме зростання виробництва тваринного білка, геополітична напруженість і дефіцит кукурудзи, викликаний несприятливими погодними умовами і обмеженнями на посівні площі і підвищення врожайності.

У зв’язку із зростанням споживання прогнозується збільшення обсягів експорту від основних виробників кукурудзи. Бразилія, Аргентина, Україна і США отримають найбільшу вигоду від такого зростання світового виробництва, оскільки всі вони володіють виробничим потенціалом, а Бразилія має всі шанси зайняти лідируючі позиції.

“Протягом наступного десятиліття Південна Америка буде лідирувати в зростанні площ під кукурудзою, в той час як врожайність буде відігравати важливу роль у зростанні виробництва кукурудзи в США і Україні до 2030 року”, – сказала Марсела Маріні, старший аналітик Rabobank по зерновим і олійним культурам.

Наявність площ, потенціал врожайності, фінансова рентабельність та інфраструктура для доставки кукурудзи в країни-імпортери будуть ключовими факторами зростання виробництва кукурудзи серед цих гравців. За оцінками, виробництво кукурудзи в чотирьох провідних країнах-експортерах збільшиться на 159 млн тонн і досягне 682 млн тонн до 2030 року.

Перегляди: 3