Головна Новини Світові ринки Світові ціни на продовольство продовжують знижуватись

Світові ціни на продовольство продовжують знижуватись

Світові ціни на продовольство продовжують знижуватись через успішне балансування попиту і пропозиції.

Ціни на пшеницю, кукурудзу та інші продовольчі товари почали знижуватись. Про це інформує «ПроАгро Груп» з посиланням на «Експерт».

Влітку ціни на пшеницю впали приблизно на 40%, а ціни на кукурудзу – на 25%. «Це має допомогти, питання лише в тому, як довго це триватиме», — розповів Associated Press старший портфельний менеджер Globalt Investments Том Мартін.

Зростання цін на продовольство та енергоносії цього року спричинило найстрімкішу інфляцію за останні чотири десятиліття. Стабільний попит у поєднанні з обмеженою пропозицією призвів до зростання інфляції. Вторгнення Росії в Україну в лютому погіршило ситуацію, блокувавши виробництво та експорт пшениці і інших культур, а також нафти та природного газу.

Зараз ціни продовжують знижуватись, оскільки попит і пропозиція починають балансувати на тлі глобального економічного спаду. Міністерство сільського господарства США прогнозує більш високе виробництво пшениці цього року.

Генеральний директор Conagra Шон Конноллі припустив, що новий цикл екстремальної інфляції, ймовірно, призведе до зниження рентабельності.

«Це нестабільні часи. Тож ми не можемо точно сказати, де ми приземлимося», — сказав Шон Конноллі інвесторам.

Перегляди: 4