Головна Рослинництво Зернові Туреччина продовжила дію нульового мита на імпорт зерна

Туреччина продовжила дію нульового мита на імпорт зерна

Уряд Туреччини продовжив до кінця 2022 року дію нульової ставки мита на імпорт деяких видів пшениці, жита, ячменю, вівса, кукурудзи, нуту та сочевиці. Також до кінця червня від сплати мита звільнено імпорт  соняшникової олії, повідомила офіційне турецьке видання Gazette.

Як передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters, пільговий режим імпорту мав завершитися наприкінці 2021 року.

Офіційні дані, опубліковані в країні раніше, свідчать, що виробництво зернових турецькими фермерами у 2021 році знизилося на 14,3% до позаминулого року і склало близько 31,9 млн. тонн, а виробництво пшениці впало на 13,9% – до 17,7 млн. тонн.

Виробництво ячменю знизилося на 30,7% – до 5,8 млн. тонн, а виробництво кукурудзи зросло на 3,8% – до 6,8 млн. тонн. За даними Турецького статистичного інституту, виробництво вівса знизилося на 12,2% до 276 тисяч тонн.

Туреччина є найбільшим регіональним покупцем зерна, зокрема, пшениці і ячменю, однак значну частину імпорту використовує не для власних потреб, а з метою виробництва продуктів переробки на експорт. Через неврожай минулого року країна скасувала імпортне мито на низку зернових культур для втримання цін на внутрішньому продовольчому ринку.

Перегляди: 4