Головна Зберігання У Молдові вдруге за пів року спалахнув портовий елеватор

У Молдові вдруге за пів року спалахнув портовий елеватор

Обрушення зернового силосу в Джурджулештах 15 вересня 2022 року

Учора, 17 січня, у порту Джурджулешти на півдні Молдови спалахнув елеватор для зберігання зерна, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію  місцевого Генінспекторату з надзвичайних ситуацій.

За даними відомства, повідомлення про пожежу та обвал елеватора надійшло до єдиної служби 112 о 7:10 у понеділок. На місце виїхали 6 екіпажів, у гасінні пожежі брали участь 20 рятувальників.

За попередніми даними, внаслідок інциденту жертв немає. У силосі, що спалахнув і обвалився, зберігалося понад 1000 тонн макухи соняшника.

Надзвичайна події на елеваторі у Джурджулештах за останні пів року стаються не вперше Раніше, 15 вересня, на ньому обрушилися два силоса, також завантажені двома тоннами макухи кожен. Тоді продукт розлетівся по окрузі.

А напередодні нового року, 30 грудня, в Джурджулештах спалахнув силос під час вивантаження зерна. Тоді співробітники ДІНС та працівники зерносховища зуміли охолодити цистерни, перебуваючи на безпечній відстані, проте небезпека подальшого займання та обвалення споруди певний час залишалася високою.

Міжнародний порт Джурджулешти розташований приблизно за 140 км від Чорного моря на лівому березі річки Прут біля її злиття з Дунаєм. Єдиний порт Молдова отримала завдяки домовленостям з Україною у 1992 році. Тоді Кишинів та Київ обмінялися ділянками землі в місці злиття двох річок. Нині через нього Україна вивозить своє зерно до Європи. Він також став хабом з постачання бензину та дизельного палива для України.

Перегляди: 4