Головна Рослинництво Зернові Урожай пшениці в Туреччині скоротиться через сильну посуху

Урожай пшениці в Туреччині скоротиться через сильну посуху

За даними Міністерства сільського господарства США, через сильну посуху виробництво пшениці в Туреччині в 2021-22 МР знизиться на 2 млн тонн, до 16,25 млн тонн. Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

Крім того, у звіті оцінка імпорту пшениці на 2021-22 МР переглянута в бік незначного зниження до 10,8 млн тонн, але все одно залишається на 2,7 млн тонн вище, ніж у попередньому році, через збільшену потребу в імпорті в результаті втрат від посухи.

За даними турецького статистичного інституту (TUIK), імпорт пшениці в Туреччину за перші шість місяців 2021-22 МР збільшився на 20% в порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону і досяг 5,3 млн тонн. Основними постачальниками були Росія і Україна.

Експорт пшениці та продуктів її переробки з Туреччини прогнозується на рівні 6,55 млн тонн, що близько до рівня експорту минулого року. Ця оцінка передбачає більш високий експорт борошна, ніж у минулому році, а також стабільний експорт макаронних виробів і переваленої пшениці в сусідні країни.

Перегляди: 2