Головна Рослинництво Олійні Урожай ріпаку в ЄС зросте на 6% у 2022 році

Урожай ріпаку в ЄС зросте на 6% у 2022 році

Виробництво ріпаку в Європейському Союзі може досягти 18 млн. тонн в 2022 році, що на 6% вище в порівнянні з урожаєм цього року, після того як фермери збільшили посівні площі через високі ціни, йдеться в прогнозі консалтингової компанії Strategie Grains.

Про це повідомляє Proagro Group з посиланням на Successful Farming.

Ціни на ріпак, найважливішу олійну культуру в Європі для виробництва харчової олії та біодизелю, підскочили до рекордно високого рівня з кінця літа на тлі побоювань з приводу обмежених світових поставок після провального врожаю в Канаді.

Зростання виробництва ріпаку в сезоні 2022/23 очікується в основному в західних і північних країнах ЄС, де розташовані три найбільших виробники — Німеччина, Франція і Польща, йдеться в звіті Strategie Grains по олійних культурах.

Обсяги врожаю в центральних країнах ЄС можуть бути обмежені меншими площами, за винятком Чехії та Словаччини, де в наступному році очікується зростання виробництва.

Великий урожай в ЄС наступного року чинитиме тиск на ціни, які за останні тижні досягли рекордно високого рівня, відзначили в консалтинговій компанії.

У свою чергу, виробництво насіння соняшнику знизиться до 9,9 млн тонн в 2022 році після досягнення рекордно високого рівня в 10,4 млн тонн в цьому році, чому сприяло різке підвищення врожайності.

Перегляди: 6