Головна Економіка і аграрна політика В ЄС вступило в дію нове законодавство щодо виробництва органічної продукції

В ЄС вступило в дію нове законодавство щодо виробництва органічної продукції

З початком 2022 року в ЄС набуло чинності нове органічне законодавство, впровадження якого раніше було відкладено на рік.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Agriland.

Нові правила відображають зміну природи сектора органічного виробництва, який швидко розвивається, і покликані забезпечити чесну конкуренцію для фермерів. Вони також спрямовані на запобігання шахрайству та підтримку довіри споживачів.

При цьому правила виробництва будуть спрощені за рахунок поступового скасування ряду винятків і обмежень, а система контролю буде посилена завдяки більш жорстким запобіжним заходам і ретельним перевіркам по всьому ланцюжку поставок.

Важливо, що виробники в третіх країнах, які постачають органічну продукцію до ЄС, повинні будуть дотримуватися тих самих правил, які набули чинності для європейських фермерів.

Нові органічні правила охоплюють ширший перелік продуктів, до яких додаються, зокрема, сіль, бджолиний віск, мате (напій, багатий кофеїном), а також містять додаткові вимоги щодо утримання, наприклад, оленів, кроликів, птиці.

Завдяки передбаченій новій системі групової сертифікації дрібним фермерам буде легше проходити сертифікацію, а підхід до зниження ризику випадкового забруднення органічної продукції пестицидами буде більш уніфікованим.

У березні 2021 року Європейська комісія запустила органічний план дій для Європейського Союзу. Вони мають на меті досягти цілі європейської Зеленої угоди, за якою до 2030 року 25% сільськогосподарських угідь мають бути зайняті під органічне землеробство.

Перегляди: 5