Головна Новини Світові ринки Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки

Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки

Виробник екологічно чистих пакувальних технологій Pulpex спільно з Stora Enso створили паперові пляшки з целюлози деревного волокна, пише newfood.media.

Як передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroReview, співпраця розпочалась у травні минулого року з розробки формованого волокна, що біологічно розкладається, переробляється та може використовуватись для заміни пластмас.

Волокно отримують із деревної целюлози швейцарського та фінського виробництва, хімічних і хіміко-термомеханічної целюлоз шляхом пресування їх у потрібну форму. Досі це волокно використовувалось для виробництва мисок, лотків та кришок. Тепер з нього створили і екологічно чисті паперові пляшки.

Всередині пляшка замість традиційної пластикової прокладки буде покрита запатентованим харчовим покриттям Pulpex. Компанія виготовляє його відповідно до типу продукту, який буде знаходитись у пляшці. Протягом 2022 року компанії-розробники активно тестуватимуть паперові пляшки з метою подальшого виведення в широкомасштабне виробництво. Ці зусилля підкріплені фінансово: щоб подвоїти потужності виробництва формованого волокна Stora Enso інвестує 8 млн євро. До тестування паперових пляшок залучать відразу декілька брендів, хоча яких саме – компанії не уточнюють.

Перегляди: 6