Головна Економіка і аграрна політика Європарламент підтримав заборону продукції, пов’язаної з вирубкою лісів

Європарламент підтримав заборону продукції, пов’язаної з вирубкою лісів

deforestation

Законодавці Європейського Союзу підтримали пропозицію про прийняття закону, який заборонить продаж на території блоку 27 країн сільськогосподарської продукції, отриманої в результаті знищення лісів. Тепер Європарламент почне переговори щодо остаточного тексту з країнами-членами ЄС.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на PBS News.

Після схвалення закон змусить компанії та виробників надавати підтвердження того, що виготовлення продукції не спричиняє вирубки лісів. Бізнес буде змушений підтверджувати, що сільськогосподарські товари, які продаються в ЄС, не були вироблені на “вирубаних або деградованих землях в будь-якій точці світу”, – йдеться в повідомленні парламенту.

“Визнаючи, що ЄС несе відповідальність за близько 10 відсотків глобальної вирубки лісів, у нас немає іншого вибору, окрім як активізувати наші зусилля, щоб зупинити глобальну дефорестацію”, – сказав Крістоф Хансен, депутат-доповідач.

Крім того, депутати Європарламенту запропонували поширити дію закону на банки та фінансові установи, щоб запобігти їх інвестуванню в проекти, пов’язані з вирубкою лісів.

Перегляди: 2