Головна Економіка і аграрна політика Європейська комісія запустила Пакт для сільських громад

Європейська комісія запустила Пакт для сільських громад

Європейська комісія запустила Сільський пакт – ініціативу, орієнтовану на потреби сільських громад. В документі визначено труднощі та проблеми, з якими стикаються європейські сільські райони, а також окреслено «найбільш перспективні можливості», які для них доступні.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Agriland.

Зазначається, що одними з головних проблем  для європейськіх сіл є старше населення, нерозвинена інфраструктура, відсутність різноманітних варіантів працевлаштування та обмежений доступ до послуг.

Сільський пакт є частиною довгострокового бачення  розвитку сільських районів у всьому Євросоюзі. У ньому визнається, що «сільські райони є ключовими для майбутнього Європи та є основними компонентами подвійного зеленого та цифрового переходу».

Єврокомісія також розробила план дій задля сприяння сталому, злагодженому та інтегрованому розвитку сільських територій.

І бачення, викладене в пакті, і план дій окреслюють чотири напрямки діяльності: розширення можливостей сільських громад, покращення зв’язку, збереження природних ресурсів, диверсифікація економічної діяльності та підвищення цінності сільського господарства.

У червні 2022 року в ЄС планується проведення конференції на високому рівні для обговорення внесків та визначення дій, які будуть вжиті в рамках Сільського пакту.

Перегляди: 6