Аграрная юридическая конференция 2018

III ежегодная

АГРАРНАЯ ЮРИДИЧЕСКАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ

Які рейдерські методи та схеми стають на заваді аграріям в “гарячий” сезон?

Останнім часом стрічка новин все більше нагадує хроніку “лихих 90-х”. Хвиля рейдерства прокотилась Україною від Заходу держави до Сходу, з Півночі до Півдня. Рейдерські захоплення відбуваються як невеликих фермерських господарств так і великих аграрних холдингів, зачепило нещодавно навіть великий термінал. Чому саме під час “гарячої” пори у аграріів загострюється рейдерство? Які методи та схеми використовують рейдери?

Зараз про події, які відбуваються в аграрному секторі, говорять усі: політики, об’єднання небайдужих активістів, фермери, власники компаній, представники відомств, юристи, журналісти. Аграрії об’єднуються для вирішення спільних проблем. За даними Всеукраїнської аграрної ради, 75% аграріїв побоюються рейдерських захоплень своїх підприємств.

За рішенням Кабінету міністрів України в регіонах було створено оперативні штаби спільно з територіальними підрозділами МВС, Держземкадастру, Обласними державними адміністраціями, громадськими об’єднаннями та асоціаціями аграріїв, представниками органів прокуратури та представниками громадськості. Та чи допомогли вони зменшити кількість рейдерських захоплень? Чи зменшилась кількість неправомірних заволодінь майном проти волі власника?

Тож, розібратись у ситуації, почути з перших вуст про те, як відбуваються захоплення аграрних підприємств, за допомогою яких юридичних інструментів та неправомірних дій відбуваються захоплення, якими методами користуються рейдери, до яких наслідків це призводить аграріїв та розібратись з тим, як себе юридично уберегти від махінацій та підроблених документів та куди звертатись за допомогою в разі виникнення подібних ситуацій, можна буде 31 жовтня на ІІІ щорічній Конференції Аграрних юристів, де зберуться представники аграрної спільности, юристи та керівники аграрних компаній. Своїми кейсами під час дискусійного блоку поділяться: генеральний директор групи компаній “Росток-Холдинг” Валерій Ласьков, керівник юридичного департаменту “RISOIL Group” Олександр Подпругін, директор ГО “Бізнес-Варта” Ольга Матвіїва та генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль.

Новости мероприятия

Інформаційна компанія “ПроАгро Груп” провела III щорічну Аграрну юридичну конференцію

IІI Щорічна Конференція аграрних юристів, яку організувала компанія “ПроАгро”, відбудеться 31 жовтня 2018 року у Києві

Які рейдерські методи та схеми стають на заваді аграріям в “гарячий” сезон?

Про наслідки для компанії від неправомірних рейдерських дій розповість генеральний директор групи компаній “Росток-Холдинг” Валерій Ласьков

Про особливості залучення приватного сектору до державного контролю та нагляду в сфері фітосанітарії розповість президент Фітосанітарної асоціації України, Владислав Седик

Про адаптування дійсного Статуту до нового Закону України “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю” розповість керівник юридичного відділу Аграрної Компанії “ЗОРЯ”, Аліна Нікончук

Про тонкощі оформлення землі під багаторічні насадження розповість керівник юридичного департаменту Аграрного холдингу “Галс Агро” Юлія Савченко

За яких умов продажу земельних ділянок можливо зберегти аграрну та переробну галузь в Україні, – директор з юридичних питань агропромислового холдингу “Астарта-Київ” Лілія Тімакіна.

Про особливості корпоративного управління розповість Олександр Водзінський, член Ради директорів, директор з правових питань Корпорації “Сварог Вест Груп”