Про переваги та недоліки впровадження “Єдиного вікна” на митниці, а також реальні кейси розповість Генеральний директор Асоціації міжнародних експедиторів України, Віктор Берестенко.

    З 04 жовтня 2018 набрав чинності Закон № 2530 щодо запровадження “Єдиного вікна” на митниці. Цим Законом внесено зміни до Митного Кодексу України та низки законів у частині спрощення нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, що суттєво вплине на роботу державних органів на кордоні.

    Перші кроки для запровадження “Єдиного вікна” було зроблено урядом, Мінфіном і ДФС ще у серпні 2016 р. ДФС власними силами було розроблено і введено в дію програмно-інформаційний комплекс, що забезпечив обмін інформацією між митницею, підприємствами та державними органами, які здійснюють ветеринарно-санітарний, санітарно-епідеміологічний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний контроль, як це передбачено Порядком № 364.

    На сьогодні частка вантажів, що підлягає різним видам державного контролю й оформлюється за принципом “Єдиного вікна”, становить 85 % від загальної кількості митних оформлень. Реалізація положень Закону № 2530 дасть можливість забезпечити функціонування і розвиток цього механізму в повному обсязі.

    Які зміни принесе впровадження “Єдиного вікна”, які види контролю буде спрощено, а які скасовано, про переваги та недоліки нового закону, а також про реальну ситуацію на українській митниці розповість 8 лютого Генеральний директор Асоціації міжнародних експедиторів України, Голова Транспортного комітету Європейської Бізнес Асоціації (Південний офіс), Голова громадської ради ДФС в Одеській області Віктор Берестенко в рамках конференції “Стратегії експорту: трейдинг та логістика 2019”.

    Зокрема, під час конференції експерт в галузі експедитування та митного оформлення міжнародних вантажів поділиться реальними кейсами а також розповість про алгоритм дій, у випадках коли на митниці та інших державних органах призначають необгрунтовані форми контролю або не виконують свої функціональні обов’язки.

    Перегляди: 1